Bouillon Racine

Denna kväll åt på Bouillon Racine. Det är en restaurant som är kulturmärkt. Den byggdes år 1906 i Art nouveau stil. Bra mat har de också. Läs mer om dess historia och mat på deras hemsida.

Som vanligt tog vi ett glas Champagne innan middagen. 🙂

Champagne

Vi valde att beställa från vad som kallades Menu 1900 vars rätter skulle vara mer typiska för början av nittonhundratalet. Vi blev historieätare! Till förrätt åt jag foie gras. Det var jättegott!

Foie Gras - Anklever

Till huvudrätt tog vi båda ankan, som serverades med aprikoser och körsbär. Det var den bästa ankan i Paris hittills. Till det drack vi en Chateau Raveaux från Bordeaux.

Anka

Till efterätt tog Veronica glass med fruktsmak som serverades på ett bröd med en kryddning som påminde om pepparkaka.

Glass

Jag tog ostar som visade sig vara ruskigt starka. Från höger, en ko-ost, en get-ost och en get-ost till som fått bada i någon sprit.

Ost

Vi var mycket nöjda! Hit kommer vi gå igen, nästa gång vi besöker Paris.

Kommentera