En japansk whiskyprovning i Paris

Inte ville vi gå hem än, så här på vår sista kväll i Paris. Vi gick till Café Cassette. Jag såg att de hade flera fina whisky i sin barhylla. En av de som arbetade där var entusiast och japan. Han övertygade mig om att jag skulle prova japansk whisky. De flesta av de fina skotska som fanns i deras hylla hade jag redan druckit.

Japansk WhiskyProvning

Först provade jag en 10-årig Nikka Miyagikyo. Smaken är mer som en lyxig Blended än en Single Malt. Den smakar inte dåligt. Gillar man Famous Grouse och vill prova något fylligare så är detta vad man söker. Jag blev dock inte så imponerad. På bolaget kostar den 889 kronor och det är inte prisvärt. För det kan man t.ex. köpa en Bruichladdich-10 och en Port Charlotte The Peat Project och få en krona över.

Efter det provade jag Karuizawa Asama. Den var godare och smakar mer som en bra sherrylagrad Single Malt ska göra. Klart prisvärd. Destilleriet verkar dessutom ha en intressant historia, så det kanske gäller att försöka få tag på en flaska så länge det går.

God Natt! I morgon åker vi hem från Paris.

Det här inlägget postades i Ljuva Livet, Mat och Dryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera