La Coupole

Vi fick ett tips av Gerd. Hon föreslog att vi skulle besöka La Coupole som är en restaurang i Art Deco stil belägen i stadsdelen Montparnasse (inte så långt från Saint-Germain). Det är en stor restaurang med tjusig inredning och en målad kupol mitt i taket.

La Coupole

Vi började som vanligt med ett glas champagne. Innan förrätten bjöds det på en amuse-bouche. Till förrätt tog jag gåslever (foie gras).

Foie grasTill huvudrätten drack vi en Chateau Magnan La Gaffelière 2010 från Saint-Émilion. Till huvudrätt valde vi oxfilé som vi bad att få Medium-Rare. Men de har en annan skala än vi, så vi fick den Rare. Inga problem med det för vi gillar riktigt blodigt med.

OxfileTill efterrätt valde jag Crêpe Suzette. Till efterrätten frågade vi efter Armagnac, men de hade ingen. De föreslog en annan spritdryck, gjord på plommon. Vi borde ha valt en Cognac istället, men det var ändå kul att prova. Felix fick hjälpa till med flamberingen av mina Crêpes.

Flambé

Några Videor:

Lämna ett svar