Tarras rasar

Kvällstidnings rubriker kan vara skojiga. Jag undrar vilken tidning som först kom på att man skulle börja använda ordet “rasar” för att beskriva något annat än att trilla omkull.

Aftonbladet skriver idag om att Tarras rasar. Av denna rubrik ska man förstå att Elisabeth Tarras-Wahlberg är upprörd över hur prins Carl Philip framställs.

Hon menar att han framställs som en 4-åring. Men med detta uttalande från hovet, så tycker jag nog snarast att alla föräldrar till 4-åringar ska vara upprörda, då deras barn (av hovet) jämförs med prinsen. 😛

3 svar på ”Tarras rasar

  1. Det är nog inte bara kvällstidningarna som använder detta ord… 😉 Här är ett citat: “Detta har varit en stor mängd mäns räddning från äktenskapets slaveri. en nu ***rasa*** de kloka kvinnorna mot dessa förbindelser, som hindrar ktenskaps ingående. Detta är Federationens djupa hemlighet.” (Strindberg, Giftas)

  2. Och ett annat citat av samma författare: “Om jag i det ögonblicket hade känt Swedenborg skulle jag ha förstått att jag var dömd till träckhelvetet av makterna. Nu ***rasade*** jag mot den svarta otur som förföljt mig i så många år; sedan lugnade jag mig och böjde mig i dov resignation under ödet. Jag sökte uppbyggelse genom att läsa Jobs bok, övertygad att den Evige hade överlämnat mig åt Satan för att pröva mig. Denna tanke tröstade mig och lidandet gladde mig såsom ett bevis på förtroende från den Allsmäktiges sida.” (Inferno)

  3. Tack Europeiska. 🙂

    Det behövdes tydligen ett språkgeni med annat modersmål en svenska för att notera att detta var korrekt svenska. Då ska jag inte klaga mer på ordet “rasar” såsom kvällstidningarna använder det.

    Iallafall så kvarstår det roliga med uttalandet från hovet.

Kommentera