Talisker 18

Jag får väl ta och avslöja en av de ”hemliga” flaskorna med whisky som jag köpte i London. Det var en enlitersflaska med Taliskers 18-åriga whisky. Det var en whisky som jag länge velat ha i min samling, och nu äntligen har jag inskaffat den.

Jag bjöd in Jonas och Anders att smaka på denna, men först passade vi på att prova den italienska restaurang som nu (i går) äntligen öppnat tvärs över gatan. Den har varit stängd länge, men har nu förvandlats från en hämtpizzeria till en billig italiensk kvaterskrog.

Jonas tog en canneloni, Anders en kycklingpasta med pinjenötter, och jag tog en pizza. Vi var alla nöjda med det, men Jonas mat såg nog godast ut.

När vi kom hem, så var det dags för whiskyprovning. Vi jämförde denna Talisker-18 med en Laphroaig-10. Båda var rökiga och goda, men Talisker-18 hade lite mer lagrings- och len honungskaraktär. I eftersmaken var Laphroaig-10 mer rökig än Talisker-18, men Talisker-18 hade en hel del lagrings och sherrykaraktär. Whiskyn från Talisker (45.8%) var även lite starkare än whiskyn från Laphroaig (40%). På det hela taget så var Talisker-18 elegantare, men det betyder inte nödvändigtvis att den var bäst. Gillar man den riviga rökigheten, så blir den slagen av Laphroaig-10. Båda dessa whisky är jättegoda, och själv gillade jag verkligen min nya Talisker-18 och tycker det var ett bra köp. 🙂

Sen kunde vi inte låta bli att prova min 18-åriga Coal Ila, och den gillade vi fortfarande mycket bra. 🙂

Whiskyn finns att köpa på bolaget, och som vanligt så finns en bättre beskrivning på Loch Fyne Whiskies.

Talisker 18

En reaktion till “Talisker 18

  1. Som Johan uttryckte sig: ”vilken attack-whiskey”! Rivig rökighet och väldigt mycket smak, en smaskig whiskey som man bara dricker ett par droppar åt gången av!

Kommentera