Bowmore 37 Years Bourbon Casked 1968

öl och whisky mässan fick jag möjlighet att smaka på en 37-årig Bowmore i Bowmores monter. 🙂

Innan jag provade denna, så hade jag precis provat en annan whisky ifrån Bowmore. Det var 16-årig cask strength från 1990. Jag har tidigare här skrivit om min egen från 1989. Så det var kul att få prova nästa årgång. Även denna var god. 🙂

Bowmores 37-åriga whisky är den dyraste jag hittills smakat. Bortsett från priset så var det inget fel på denna whisky. Whiskyn var mindre rökig än vad Bowmore brukar vara. Den hade en smakrik och fruktig lagringskaraktär med pärontoner. Eftersmaken var god och dröjde kvar länge i munnen. Så jag avstod från att dricka något annat ett litet tag eftersom jag hade så god smak i munnen. 🙂

Efter jag provat denna fantastiska whisky fick jag en blå bowmorepenna som present.

Whiskyn finns att beställa på bolaget, men på Bowmores informationsblad står det att den redan är slut. Den finns även på Loch Fyne Whiskies, med en lite bättre beskrivning än på bolaget.

bowmore37

4 reaktioner till “Bowmore 37 Years Bourbon Casked 1968

  1. Jag drömmer själv om att få provsmaka Glenfiddich från 1937. Inte för att jag kommer att tycka om den, utan för att den är så sabla dyr! 🙂

Kommentera