Bruichladdich 1966 Cask Strength

På whiskyprovningen (efter själva provningen) så smakade vi på min Bruichladdich från 1966. 🙂

Denna whisky är burteljerad av Hart Brothers. På den lilla blanka etiketten nedanför Hart Brothers stora, så står det att denna Bruichladdich är lagrad på fat i 35 år. Mellan januari 1966 och Juli 2001. Det är en Cask strength, och alkoholstyrkan är 44.5%.

I doft och smak går denna whisky att jämföra med den 37-åriga Bowmore som jag nyligen smakade. De är faktiskt inte alls så olika. Båda har enbart en svag rökighet men otroligt mycket och god smak.

Doften av denna Bruichladdich är fruktig och lite söt. Smaken är fruktig och en aning rökig. De frukter man kan inbilla sig att man känner är persika, päron och lite vanilj och kanske lite smörkola. Eftersmaken är låååång. Denna whisky sitter kvar länge i munnen.

Whiskyn köpte jag på Systembolaget, men den verkar inte finnas där längre. Nu när jag har smakat på den är jag glad för att jag la ut de pengar som den kostade. Denna whisky är verkligen jättegod, och därför är den (trots det höga priset) prisvärd. Detta är verkligen inget köp jag ångrar. Jag är jättenöjd. 😀

Bruichladdich 1966

2 reaktioner till “Bruichladdich 1966 Cask Strength

  1. P.g.a. över 1000 spamförsök mot denna post på en vecka, så stänger jag av möjligheten att kommentera. 👿 Skulle någon vilja kommentera, så maila mig, så öppnar jag igen.

Kommentarer är stängda.