FRA lagen är ett jävla skit…

Det är ju helt ofattbart hur de borgliga partierna tog över ett av sossarnas dummaste förslag. Den som lyckas fälla detta förslag har en stor chans att få mitt kryss i nästa val. Kom igen Fredrick och Annie! Ni kan bli hjältar nu. 😉

Utan att gå in på detaljer kan man läsa på andra bloggar att FRA och regeringen har desinformerat, brutit mot lagen, hotat egna partibröder och att det sitter några tomtar där (på FRA) och porrsurfar, och dessa människor ska man alltså lita på att granska ens e-post. 😡

I princip handlar förslaget om att FRA ska kunna få läsa all din epost, kartlägga dina surfvanor, läsa dina SMS, osv. Dessutom så strider förslaget mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Speciellt mot paragraf 12 och 19. Det finns en bra kampanjsite på StoppaFRALagen punkt nu som sammanfattar det mesta. Läs mer där.

Skulle nu lagen ändå gå igenom, så finns det motmedel. T.ex kan man kryptera. Eller så kan man salta sina mail med FRA-bete. Stationsvakt hade en bra idé om att lägga in FRA-bete i bilder. För att förstöra kartläggningen av surfvanor så kan man ju leecha en liten bild från t.ex. Hezbollahs websidor eller något annat som FRA kan tänkas bevaka. Alla som då laddar hem den sida där den leechade bilden ligger kommer då att registreras… Kanske ännu snyggare är att göra ett skript, (eller skriva en rad i htaccess) så att alla statliga myndigheter skickas direkt till terrorsidor. 😈

…men nu har de baxat den ända hit. 🙁

Jag har iallafall haft ”deny from fra.se” i min htaccess-fil sedan länge. 😛

Lämna ett svar