Fläktproblem

Då har jag äntligen inskaffat ett kolfilter. 499 kronor kostade det. Men problemen var inte slut med det. Först fick jag inte dit det p.g.a. att en eldosa var i vägen. Så den var jag tvungen att flytta på. Sen visade det sig att det plaströr jag tidigare haft för utblåset var för smalt när filtret kom på. Så efter att ha krånglat med att försöka göra det större beslutade jag mig för att jag får klara mig utan röret. Inte helt perfekt att fläkten blåser ut allt i skåpet i stället för att blåsa det ovanför, men med de spånplattor som döljer fläkten så kommer det mesta rätt ändå. 🙄

Nästa problem var att spånplattorna i skåpet inte längre passade. Detta sammantaget med att jag inte har någon såg hemma. Jag fick använda min Victorinox kniv för att såga ungefär 50 cm i en spånplatta. Det var jobbigt, men till slut var allt på plats. Trots det så ser jag det som en temporär lösning, då inte utblåset fungerar som det ska. Jag ska nog inskaffa ny fläkt, och kanske nya köks skåp såsmåningom.

Nu ikväll invigde jag fläkten med att steka bacon, pinje nötter och brödbitar till en sallad som i övrigt bestod av ruccola, tomat, gurka, charlotter och mozzarella. Gott blev det, och inte så mycket lukt i lägenheten av bacon stekningen.

Lämna ett svar