Tidsmaskin

På en auktions sajt i Nya Zeeland såldes nyligen en Tidsmaskin. Auktionen drogs tillslut tillbaka, men budgivningen var ändå lite för dyr för mig. Fast å andra sidan… Om man skulle ha tagit ett lån, så kunde man åkt tillbaka i tiden och köpt på sig en bunt Nokia, Microsoft och Cisco aktier, så att man på så sätt kunnat finansiera köpet. Eller om man var lite mer äventyrlig, så kunde man åkt tillbaka och hämtat ett dinosaurieägg och sålt till nå’n djurpark. Det skulle säkert inbringa massor med pengar.

Vad skulle Du själv gjort för att finansiera köpet? :mrgreen:

9 reaktioner till “Tidsmaskin

 1. Intressant idé, men kanske lite farlig. Jag tror det är bäst att behålla kontrollen själv. Tänk om nån övertygad nazist köper en resa och sen berättar för Adolf hur atombomben fungererar, eller om nå’n KKK:are berättar för konfederationen hur man bygger en k-pist. 😯

  En författare som skrivit en hel del alternativ historia är Harry Turtledove.

 2. Ja, fast forskning inom utveckling av atombomber pågick redan under Adolfs tid; den första bomben sprängdes ju 1945.

  Dagens kärnvapen är visserligen mycket kraftigare, men samtidigt krävs det mycket kunskap för att kunna tillverka dem. Adolfs vetenskapsmän som pluggade fysik för 60 år sedan besitter knappast de kunskaper som behövs, och frågan är om nazisten själv har tillräcklig utbildning i ämnet för att kunna hjälpa dem…

 3. För att minska risken kan man kanske låta bli att sälja resor till de känsliga tidsperioderna. Man kanske kunde inrikta sig på mer kulturella evenemang. T.ex dagsutflykter till Colosseum eller Globeteatern.

 4. Man måste iaktta försiktighet och även tänka på resenärernas säkerhet.
  Men först måste man bygga klart tidsmaskinen. Jag har sett bilden, den ser lovande ut. Jag kan bidra med ytterligare ett trasigt tangentbord och min gamla diskmaskin.

 5. Diskmaskinen är iofs inte helt tät, den läcker vatten. Fast det är ju gravitationen som gör att vattnet rinner ut. Lyckas man övervinna gravitationen så är det kanske ingen fara…

 6. Tänk även på att resorna blir mycket roligare om man anlitar några språkvetare som behärskar antika språk: de kan följa med på resorna tillbaka i tiden och jobba som guider och tolkar 😉

 7. Japp, annars kan det bli svårt att få tag i biljetter till kulturevenemangen. Behärskar man inte latin, så riskerar man annars att själv hamna på areanan på Colosseum.

Lämna ett svar