Jakobsbergs Station

Då invigdes äntligen den nya stationsbyggnaden för Jakobsbergs Station. Några månader försent jämfört med vad som ursprungligen lovades… (Det lovades att det skulle bli klart i mitten av 2005.) Men det här med förseningar är ju SL bra på, så de ville väl inte bryta denna tradition. 😛 På morgonen fick jag en frukostpåse, när jag passerade stationen. Eftermiddagens festligheter missade jag.

Om det verkligen var nödvändigt att bygga om stationen kan ju diskuteras. Den hade säkert fungerat bra som den var i många år till. Att man däremot byggde om en station som Spånga kan jag förstå. Spånga behövde en bättre fungerande station. Men Jakobsbergs Station fungerade faktiskt! Visst ser det fräschare ut nu, men vad kostade egentligen kalaset? Borde inte SL spara pengar, så att det dyra månadskortet inte ska behöva bli ännu dyrare? 😕 Denna ombyggnad var verkligen något som då kunde skjutits på framtiden.

På invigningen var bl.a. Lotta Håkansson Harju (Kommunalråd i Järfälla) och SL´s VD Lennart Jangälv där för att ta åt sig äran. Mer om det kan man just nu läsa på Järfälla Kommuns hemsida.

Jakobsbergs Station

En reaktion till “Jakobsbergs Station

  1. Håller med om att det var onödigt att i dagens läge göra en ombyggnad för 20 miljoner. Det var ju en fullt funktionsduglig station. Det hade kanske räckt med en fasadputsning av de mörka gråa gångarna.

Lämna ett svar