I dag besökte vi Valletta, huvudstaden på Malta.

Först kom vi till bussterminalen. På Malta är bussarna gula och ofta ganska gamla. De kör ofta med dörrarana öppna, men det verkar gå bra ändå. (Har jag sagt att det är vänstertrafik?) Sen gick vi in i Valletta, och träffade på (en staty föreställande) Boffa, som tidigare var premiärminister på Malta. Vi noterade även att det i Valletta finns många långa gator. Staden är stadsplanerad, trots att den är så gammal. På Google Maps så ser man hur raka gatorna är. Uppifrån Vallettas högre punkter fick man en fin utsikt över de tre städerna som vi tidigare besökt.

Lokaltrafik Boffa Raka vägen Utsikt

I Valletta finns det en fin kyrka som de kallar Ko-Katedralen. I denna kyrka som inte ser så fin ut utifrån, så finns det många fina målningar på väggar och tak. Golven är täckta av vackra (och ibland lite hemska) gravstenar.

Ko-Katedral Altaret Grav

Lämna ett svar