Passagen och dubbelmoralen

Jag har tidigare klagat på passagen när deras användare publicerade pornografiskt material trots att det stred mot passagens regler, och att de lät detta finnas kvar efter att jag påpekat detta för dem.

Nu har passagen ändrat sina regler, så att det inte längre finns något förbud, men de har fortfarande lite luddiga etiska regler. Bl.a så avsäger de sig allt ansvar numera. För passagen kontakt gäller bl.a att de kan redigera eller ändra ”Annonsering eller efterfrågan av sex i byte mot betalning”. Sådana annonser blev det ju ett herrans liv om när det fanns några på Jan Axelssons site Flashback. Då talades det om att åtala Jan Axelsson för koppleri.

Nu finns det sådana på Passagen t.ex. Jenny1983. Denna annons har jag påtalat för passagen två gånger, men den har inte försvunnit. Man kan ju bara tolka detta som att passagen anser att denna annons inte är olämplig/olaglig.
Ifall den skulle försvinna så står där idag bl.a. ”Jag kommer på besök till Stockholm 7-8 november och söker då mycket generös gentleman för träff. På min lilla sida hittar du all info om mig och hur vi bokar träff.” På den sidan finns priser och nakenbilder och information hur man kan boka tid. (Sidan finns i en frame till en gratistjänst för enklare URL, och ligger egentligen på geocities, och jag har redan anmält denna sida till geocities. De som tillhandhåller redirect tjänsten har även dom blivit informerade.)

Om det nu var sånt liv när Flashback hade liknande annonser, borde man inte då höja röster för att åtala Eniros (Eniro äger passagen) VD och koncernchef Lars Guldstrand. 😉 (Han är väl fortfarande VD, det står iallafall så på Eniros webplats.)

En reaktion till “Passagen och dubbelmoralen

Lämna ett svar