Svensk stealth bombare!

Jag trodde sossarna lagt Neuron projektet på is, då alla förklarat för dem hur korkat det var. Sverige behöver ju ingen obemannad stealth bombare. Men nu är tydligen detta aktuellt igen. 😯 Hur man överhuvudtaget kan kasta ut 750 miljoner (till att börja med) på något vi inte behöver, och som även försvarsministern medger att vi inte behöver är obegripligt. Att det skulle ”rädda saab” är inget som försvarsdepartementet ska bry sig om. Det finns andra departement som sysslar med att rädda jobb.

Många korkade projekt som gynnat Wallenbergarna eller sossarna själva har de drivit igenom tidigare, men detta projekt torde vara ett av de mest korkade hittills. Vad ska Sverige med en stealth bombare till??? Ska vi kanske ge bort planen (d.v.s. hyra ut, eller sälja mycket förmånligt) till Tjeckien, Ungern och Sydafrika, såsom vi gjort med Gripen, och låta Wallenbergarna stoppa pengarna i sina fickor. 😯 Nej nu räcker det! Hoppas att miljöpartiet och vänstern kan förmå sossarna att stoppa dessa idiotier.

3 reaktioner till “Svensk stealth bombare!

  1. Tittar man nu i Budgetpropositionen för 2006 del 6 på sidan 68, så nämns Stealth Bombaren ”Neuron”.

    Det står:

    Ett deltagande i den franskledda utvecklingen av en demonstrator för en obemannad stridsflygfarkost kallad Neuron har varit ett alternativ. Regeringen avser att under hösten 2005 pröva vilka alternativa lösningar, nationellt eller internationellt, som finns för att säkerställa nödvändig utvecklingskompetens, för att därefter fatta beslut och informera riksdagen därom.

    Så man kan anta att detta fortfarande är aktuellt (trots att det tystats ned) och att vänstern och miljöpartiet inte lyckats få bort detta helt.

  2. Nu har regeringen bestämt sig. Saab får betala större delen av projektet, men får ändå 80 miljoner av staten. Det var tydligen allt sossarna kunde ge till Wallenbergarna denna gång utan att miljöpartiet skulle hoppa av som stödparti. Dessutom lovades saab att deras del i projektet skulle fås tillbaka för att utveckla JAS.

Lämna ett svar