Tyska iglar

När man har en websida kan man råka ut för iglar (eller som det kallas på engelska ”leeches”). En igel är någon som direkt länkar till dina bilder (eller annat innehåll), och därmed stjäl både din bild och din bandbredd. 😡

Nu har det även hänt på berka.se. En tysk igel tyckte att bilden från inlägget om South Park Studio skulle passa bra på det tyska community som igeln var med i. Men den tyska igeln misstog sig om den trodde att jag inte skulle märka det. 🙁 Dessutom så misstog sig den tyska igeln om den trodde att jag inte skulle göra någonting åt det. 😈

Vad jag gjorde var att i .htaccess skriva en ”RewriteRule” som gör så att de som leechar mina bilder istället för den bild de länkat in får se den lilla bilden med döskallen nedan. Mer om .htaccess kan man läsa om på httpd.apache.org.

Igel Stop

Lämna ett svar