Lanson – Vieux Marc de Champagne

Jag bjöd Veronica på middag ikväll. Inspirerad av gårdagens besök på Serwito, så gjorde jag smördegsinbakad mozzarella till förrätt. Det var mycket enkelt, och blev lika gott som på Serwito, men inte riktigt lika snyggt.

Efter maten tog vi och öppnade en flaska Vieux Marc de Champagne från Lanson, som jag köpt eftersom jag var nyfiken på den. Marc är alltså ett destillat, som görs på resterna av det som är kvar efter att vinet har pressats. Min förhoppning var att detta skulle vara en brandy liknande dryck med en liten champagne ton. Men oj så fel jag hade. Detta är finkelolja med en liten champagne ton. 😯 Denna oljiga dryck smakade mycket kärvt och var faktiskt ganska svår att få i sig. 🙁 Men den doftade inte så illa.

Jag har sett recept på internet där Marc de Champagne ingår, (såser och godis) och jag antar att detta är det mest vettiga användningsområdet för denna dryck. I såser och godis kan nog den koncentrerade champagne karaktären komma fram på ett bättre sätt. Jag återkommer med ett nytt bloginlägg när jag provat detta.

Lanson Marc de Champagne

4 reaktioner till “Lanson – Vieux Marc de Champagne

  1. Hej!
    Marc de Champagne används i Häagen-Dazs nya glassmak Strawberries & Marc de Champagne. Du har rätt i att det är den bästa ”champagne-sorten” till godis och efterrätter, då champagnesmaken verkligen är tydlig i denna nya glassmak. Jättegott!

  2. Jag hittade inte Strawberries & Marc de Champagne på Häagen-Dazs webplats, men nu skriver bloggen FastFoodLovers positivt om den oxå.

    Jag får väl ta och köpa en när jag ser en, så jag kan bedömma själv. 😕

  3. Marc är god i sorbet – något som man serveras i champagnedistriktet. Du kan jämföra spriten med Grappa (som jag inte heller tycker är god).

Lämna ett svar