Julmarknad på Skansen

Idag var Veronica och jag på julmarknad på Skansen. Där fanns mycket att titta på och smaka på. Vädret var bra, men alldeles för varmt. Fem grader plus, två dagar innan Lucia. 😯 Detta medförde att en del grusgångar på Skansen var mycket leriga. Men annars så var det trevligt. 🙂

En god sak de sålde var whisky fudge. Men det tyckte jag att vi inte behövde köpa. Jag hade nämligen ett recept på fudge som jag fått av min arbetskamrat Tor. Det tyckte jag att jag själv kunde modifiera, och skapa en godare whisky fudge. För att få bästa smaken använde jag Laphroaig Cask. Lika bra att skriva ner hur jag gjorde så ni slipper fråga, och så att jag inte glömmer till nästa jul.
Whisky Fudge:
3 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 cl Laphroaig Cask (eller annan smakrik whisky)
Koka och rör tills man lyckas med kulprov. (ca 20 min)
Rör sen i 2 msk smör.
Häll upp i formar.

Fudgen blev mycket god, men lite knäckig. Gör nog lite mer nästa jul. 🙂

Julmarknad

En reaktion till “Julmarknad på Skansen

  1. Jag tog med hälften av fudgen till jobbet, och vad jag hörde från mina arbetskamrater, så gillade även de den. 🙂

Lämna ett svar