Deklarationstider

Jobbigt att behöva deklarera. Skatteverket vet ju redan allting. Men tydligen måste det fortfarande ändå göras.

Jag kollade igenom vad jag fått från Skatteverket och insåg att jag för första gången kunde deklarera på internet, då jag inte fått besked om att jag måste använda blankett K4. Nu kunde man även med e-legitimation fylla i K4 på webben, men det skulle jag tydligen inte behöva.

Så jag styrde browsern till Skatteverket och fyllde i mina siffror och fick ett felmeddelande. Här påstod Skatteverket att jag hade sålt värdepapper och därför måste fylla i K4.

Fram med pärmen igen, och där hittade jag ett besked från förra maj om en utdelning av aktier, där några överskjutande delar betalades till mitt konto. Detta var totalt 109 kr.

Jaha, men nu ville jag ändå deklarera på webben, så jag skaffade mig en e-legitimation. Trassel med denna med, eftersom den skulle installeras, men enbart fungerade med M$ Exploder. Jaja, jag fick väl temporärt använda M$ Exploder för att deklarera då…

På Skatteverkets webplats så visade det sig mycket riktigt att det just var dessa 109 kronor som tvingade mig att fylla i K4. Vilken tur att jag deklarerade på webben. Annars hade jag aldrig hittat denna uppgift. Den fanns ju inte med i den förtryckta deklarationen.

Men nu är det gjort, och jag hoppas att allt gick bra… Pengar tillbaka innan midsommar var man visst lovad. 🙂

Kommentera