Whiskyprovning

JDCMS hade whiskyprovning hemma hos Johan. Detta var det 30:e mötet. Johan bjöd på kyckling-gryta och öl och morotskaka som dessert. Tack för det Johan! Det gjorde Du bra. 🙂 Sen började provningen.

Som vanligt var det blind-provning där 4 av deltagarnas whisky var med. Denna gång råkade det då bli 4 stycken Islay-whisky. Det var givetvis kul att kunna jämföra dessa. Själv gissade jag tidigt att alla fyra var från Islay, men att gissa sorterna var svårare. När flaskorna kom fram var det dock lättare att gissa vilken som var vilken.

I omröstnigen om bästa whisky vann den 16 åriga Lagavulin knappt över Laphroaig-10. (Laphroaig var den whisky av dessa som jag gillade bäst.) På tredje plats kom Caol Ila-12. Denna whisky var mycket ljusare än de övriga. Sist kom Macleod’s Islay, som endast var 8 år, och vars rökighet påminde lite om prickig korv.

whisky provning

Kommentera