Heraklion och Knossos

I dag gick utflykten till Heraklion och Knossos. Det var en ganska lång busstur till Heraklion. På vägen fick vi dock njuta av att se det vackra landskapet. Oftast såg man bergen på ena sidan och på den andra såg man havet.

Framme i Heraklion så gick vi på Arkeologiska Muséet där vi såg massor med intressanta föremål från Knossos och andra ställen. Där fanns ett tjurhuvud, dubbelyxor och ett vackert offerkärl från Knossos och massor med andra föremål. Där fanns även Phaistos Disken, som har en ännu otydd inskription. Kan Du tyda den? 😕

Tjur dubbelyxor Offerbagare Phaistos Disc

Efter att vi tittat färdigt i muséet, så tog vi en kort promenad i Heraklion, där vi bl.a. passerade Morozini fontänen (med ledsna lejon). Vi passade sedan på att äta lunch innan bussen gick vidare till Knossos.

Knossos tittade vi på ruinerna och tronrummet och gick sedan runt över hela området och hälsade även på en påfågel. Tänk att den minoiska civilisation kunde vara så avancerad för så länge sedan. De hade t.o.m. rinnande vatten och avlopp.

Lejonfontanen Ruiner Tronrum

Malningar Turister Pafagel

Lämna ett svar