Min egen Chili

Jag fick en snygg chiliplanta av Veronica och ikväll provade vi den.

Denna chili har röda frukter. Innan de blir röda så är de vackert lila. Vi provade båda varianterna. Det visade sig att denna peppar var mycket stark. 😯 Både den röda och den lila var starka. Det gick inte att med smaken att avgöra vilken som var starkast, men vi kunde iallafall avgöra att den lila var knaprigare. Den här chilin ska jag nog försöka låta bli att äta rå i fortsättningen. Den får fungera som krydda i matlagningen i stället. Då blir det nog både gott och starkt.

Det som gör så att man uppfattar chili som starkt är ämnet Capsaicin. För att mäta styrkan används en skala som kallas Scoville skalan. Den starkaste peppar jag provat är Habanero. Jag har två sådana i frysen väntandes på något lämpligt tillfälle att användas. 😈

Hot Chili

Lämna ett svar