Cisk Lager

Den öl som vi nu drack efter att gått runt i Vittoriosa, var en av Maltas egna ölsörter som heter Cisk Lager. Denna öl fungerade bra att svalka sig med. 🙂

Men hur var det då med smaken på en maltesisk öl. Jag har då aldrig tidigare hört något om öl från Malta. Har de lärt sig något av engelsmännen, eller var detta egentligen samma blask som annan öl från medelhavsländerna? 😕

Jo, jag tycker nog att den uppfyller grundläggande kvalitetskrav. Ölen smakar okej, och har lite bäska. Därför är den helt klart drickbar. Självklart ska man prova de lokala sorterna när man är här, men denna kan man gärna dricka mer av så länge man är på Malta. (Men det finns Guinness på pubarna också att dricka när man tröttnat på Cisk Lager).

Denna öl finns inte på bolaget, och inte någon annan maltesisk öl heller.

Men man kan läsa om vad andra tyckt om denna öl på RateBeer. Där har den inte speciellt bra betyg, men den slår iallafall vår egen Pripps Blå.

Cisk

Lämna ett svar