Gran Centenario Anejo

Då var det dax att öppna min nya Tequila. En Gran Centenario Anejo. Detta är alltså en lagrad tequila. Med 100% agave. Inköpt på beställningssortimentet på bolaget.

Ursäkten för att öppna denna flaska nu var egentligen att vi gjorde mexikansk mat. Givetvis så åt vi detta tillsammans med med min hemgjorda guacamole. (Inte behöver jag väl skriva ned något recept på det?) Som vanligt var det mycket gott och vi blev mycket mätta, och då behövde man ju skölja ner maten med en liten tequila… 🙂

Tequilan var iallafall mycket trevlig att dricka (och flaskan var snygg). Den hade en trevlig lagringskaraktär, och var inte alls så sträv som en ljus tequila brukar vara. Denna var mer som en god bourbon, med en liten hint av den tequilasmak som finns i ljus tequila. Nu ser jag fram emot nästa gång vi lagar något mexikanskt, så att jag återigen med gott samvete kan få mig en liten slurk ur denna flaska. 🙂

Gran Centenario Anejo

Kommentera