Borgen Hochosterwitz

Vi besökte borgen Hochosterwitz som ligger på en hög kulle. För att ta sig upp till den var man tvungen att gå uppför en slingrig väg där man passerade hela 14 portar med snillrika system för att stoppa inkräktare.

Port-1 Port-4 Port-12

Efter att man passerat ett antal portar, blev utsikten bättre. Tillslut kom vi fram till borgen, där vi på borggårdern beställde en Almdudler. Vi tittade även på deras fina vapenmuseum. Sen gick vi hela vägen ner igen.

Hochosterwitz

3 reaktioner till “Borgen Hochosterwitz

  1. Awww, i en sån där kåk skulle jag vilja bo. Hur läckert som helst och säkert en underbar utsikt också vilket är fördelaktigt när man tar sig en morgonsup.

  2. Ja, du får väl satsa på att gifta in dig i släkten Khevenhüller, så kanske du får bo där. 😉

Lämna ett svar