Julbord på blidan 2012

Precis som förra året, så åt vi julbord på Blidan. Innan vi gick till båten så gick vi lite i stan eftersom vi hade sett till att ha mycket god tid på oss. Först tittade vi lite i affärer. Sen gick vi till Tysta Mari i Östermalmshallen och åt en lätt lunch. Vi åt var sin av deras mackor. Veronica tog en med ”Tysta Mariröra” och jag tog en med Rostbiff. Veronica to ett glas Boschendal 1685 Chardonnay Pinot Noir och jag tog en öl.

Veronica på Tysta Mari
Veronica på Tysta Mari

Efter lunchen gick vi till Primewinebar. Där drack vi lite rödvin medans vi tittade på folket som gick förbi i snöovädret. Bl.a. så drack vi detta vin.

Chateau Latour Les Forts 2001
Chateau Latour Les Forts 2001

Sen var det dags att gå till båten. (Givetvis tog vi tunnelbana en bit.) Eftersom det var lite snöigt och blåsigt så åkte båten i Mälaren. Julbordet såg som vanligt jättefint ut.

Julbord på Blidösund 2012
Julbord på Blidösund 2012

Mina favoriter på julbordet detta år var apelsin-och-peppar-sillen samt laxterrinen. Det fanns även mycket annat gott och massor med godis till efterrätt. Till maten drack vi Mysingen. Jag provade även båtens hemkryddade nubbe som var god. Jag åt även gäddan och tog till det en pepparotsnubbe.

Lämna ett svar