Glenmorangie – Ealanta

På alla hjärtans dag (när jag drog iväg på whiskyprovning med JDCMS på kvällen) gav jag Veronica en flaska whisky. En flaska Glenmorangie – Ealanta. I dag (dagen efter alla hjärtans dag) så provade vi den.

Glenmorangie är det märke som hon samlar på, och detta var en ny variant som vi inte provat tidigare. Precis som den Glenmorangie Sonnalta PX som vi provade för två år sen, tillhör denna den s.k. Private Edition range som innebär att det är en whisky som de har ansträngt sig lite extra med.

Glenmorangie Ealanta är en 19-årig whisky som lagrats på amerikansk ek som ej tidigare innehållit annan dryck. Detta är det sätt som bourbon brukar lagras på. Bourbon görs dock av andra råvaror och lagras sällan så länge.

Som väntat var detta en mycket god och smakrik whisky. Från lagringen kom det en hel del vanilj-toner i smaken. Man kände en svagare men angenäm smak av apelsin. Whiskyn hade en lång eftersmak. Detta var en mycket god och välgjord whisky.

Man kan köpa denna whisky på några få bolag eller på Loch Fyne Whiskies.

Vad några andra bloggar tycker:

Glenmorangie – Ealanta
Glenmorangie – Ealanta

Lämna ett svar