Amelie från Montmartre

Veronica och jag gick till Montmartre. Det var en lång promenad. Över Seine gick vi på Pont des Arts med alla hänglåsen. Vi gick genom Passage Verdeau för att titta på lite roliga affärer. Vi fortsatte uppåt och kom tillslut fram till Moulin Rouge.

Moulin Rouge

Men detta var inte huvudmålet med denna utflykt. Vi gick vidare uppför Rue Lepic till Café des 2 Moulins som var det café där Amélie Poulain (spelad av Audrey Tautou) i filmen Amelie från Montmartre jobbade. Där satte vi oss ned och tog en välbehövlig öl och en planka med charkuterier och ost. Den var helt okej och priserna var inte hutlösa. Det fanns en signerad filmaffisch på en vägg i lokalen men stället hade inte helt förvandlats till en turistfälla. Det droppade dock in många nyfikna tjejer medans vi satt där.

Veronica från Montmartre

Slutligen, trailen till filmen:

En reaktion till “Amelie från Montmartre

  1. Ni vet tydligen hur man gör Paris på ett gastronomiskt och elegant sätt.

Lämna ett svar