Greene King Strong Suffolk

Efter maten på Highlander så var vi några som hängde vi kvar ett tag i den trevliga Puben. Här fanns det mycket gott att välja på. Det fanns både goda whisky och goda öl 🙂 Men eftersom det var Tisdag och arbetsdag dagen efter, så höll jag mig till öl.

Jag hittade en Greene King Strong Suffolk Vintage Ale vilken jag inte provat tidigare. Detta var en blandning av två ales, varav den ena (den starka) sedan lagrats på ekfat i två år! Detta skapade en annorlunda och intressant öl, med en kraftig och torr eksmak, men även med ale karaktär. Beskheten kändes både från ek och humle.

Även fast ölen var intressant, så föll den mig inte riktigt i smaken. Jag antar att jag inte var van vid eksmaken. Jag dricker den gärna igen (om jag blir bjuden), men det finns många andra öl som fortfarande väntar på att bli provade…

Man kan läsa om ölen på RateBeer.

Den finns att köpa på Bolaget om man är nyfiken på denna öl.

Strong Suffolk

Lämna ett svar