Nils Oscars Barley Wine

På torsdagskvällen provade jag Nils Oscars Barley Wine. Detta var en mycket stark (9.5%) öl som i smaken var fyllig och god, och i färgen mellanmörk. Ölen hade bra humlebeska, och hade en antydan till äpplemust smak. Tråkigt nog så försvann skumkronan ganska snabbt. 🙁

Sammantaget så kan man säga att ölen var god och intressant, men farligt stark. :mrgreen: Efter några minuters smuttande, så blev den dock ganska tråkig. Jag dricker den gärna igen, om jag blir bjuden, men provar hellre något annat. Att den här öltypen är lite speciell, och inte något som jag är van att dricka, har antagligen bidragit till mitt inte alltför positiva omdöme.

Iallafall, om man är nyfiken så finns ölen på Bolaget.

Vill man se vad andra säger, så kan man titta in på RateBeer.

Barley Wine

Lämna ett svar