WhiskyProvning

Jag blev bjuden av Veronica på whiskyprovning på Vin & Sprithistoriska Muséet på måndagskvällen. 🙂 (Tack Veronica!) Provningen leddes av Angela Forsgren D´Orazio från The Scotch Malt Whisky Society och Mackmyra och som tidigare jobbat på Akkurat. Angela berättade om hur whisky tillverkas, och berättade en del om den whisky vi fick prova, samt att hon berättade diverse andra anekdoter. Bl.a. så tipsade hon om web-butiken Loch Fyne Whiskies.

De whisky vi fick prova var en Glenmorangie Burgundy Wood Finish, som jag uppfattade som fruktig och träig. Sedan en 12 årig Highland Park, som jag tyckte hade en aning plommon smak, och en del sälta. Som tredje whisky var det en 18 årig Talisker, som smakade tjärtorv, tång och sälta. Slutligen provade vi en 12 årig Caol Ila, som var både mild och rökig. Givetvis var alla sorterna mycket goda, men om jag fick välja bland dessa så är Talisker-18 min favorit.

De whisky vi provade kan den som är nyfiken hitta på bolaget:

Vin & Sprithistoriska Museet
Vin & Sprithistoriska
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

2 reaktioner till “WhiskyProvning

  1. Fick ni svälja whiskeyn el spotta ni ut den som man gör på vinprovning… 🙂

  2. Låter inte som några roliga vinprovningar Du varit på…

    Givetvis fick vi dricka whiskyn, och på alla de vinprovningar som jag har varit på har man fått dricka upp om man velat det. :mrgreen:

Lämna ett svar