Bowmore 16 Cask

Bowmore 16-årig cask strength… behöver man säga något mera? Jo, givetvis var den inte kylfiltrerad, så att allt det goda fanns kvar. 🙂

Jonas och Anders kom över för att umgås och smaka min nyinköpta Bowmore 16 Cask. Det blev en trevlig kväll.

Whiskyn kom i en fin låda med gångjärn. Färgen på whiskyn var lite gulaktig. Ljusare än jag trodde den skulle vara. Doften var som vilken Islay whisky som helst, men smaken var fantastisk. 🙂

Det var en rökig whisky. Mycket mer rökig än Bowmore brukar vara. Whiskyn hade även en elegant lagringskaraktär som äldre whisky brukar ha. Denna kombination var fantastisk. Jag provade först utan vatten. Whiskyn var inte speciellt stark för att vara en cask strength. Endast 51.8%. Detta tror jag gjorde att man kunde urskilja massor med smaker utan att späda ut whiskyn. Med en gnutta vatten blev den ännu bättre. Massor med goda och spännande smaker framträdde.

Vi jämförde sedan denna whisky, med en Laphroaig 10-årig cask strength, vilket ju är en mycket god whisky i sig. Men jämfört med den 16-åriga Bowmore som vi just hade druckit, så kändes Laphroaigen som en ganska vild och rå whisky.

Whiskyn finns att köpa på bolaget, men det är en tillfällig produkt, så passa på innan den tar slut. Den finns oxå på Loch Fyne Whiskies, med en lite bättre beskrivning än på bolaget.

Bowmore 16 Cask

Lämna ett svar