Cognac mot Armagnac

Jag bjöd över Jonas och Anders på middag. Jag gjorde en pastagratäng på tortellini med skinka, som jag hade krossad tomat i, crème fraiche (lätt), mozzarella och kryddor. Ovanpå det ett lager cheddar, och sen in i ugnen. Det blev smarrigt. Till det drack vi en Solstice Syrah. Den passade bra till pastan. 🙂

Sen skulle vi göra det stora testet. Vad är bäst? Cognac eller Armagnac? 😕 Den Armagnac jag hade inskaffat var en Janneau Grand Armagnac VSOP. Den Cognac som jag hade sen tidigare var en Larsen XO. Jämför man priset på normalflaskor på dessa, så är Cognacen 62 kronor dyrare. Så man kan väl säga att cognacen hade en liten fördel innan testet.

Skulle man jämföra islaywhisky i samma prisklasser, så skulle det ungefär vara som att jämföra en 12 årig Caol Ila med en 12 årig Bowmore. Båda är goda, men de flesta skulle nog ha Bowmoren som vinnare.

Hur gick det då för oss när vi jämförde Janneau med Larsen? Jo vi gillade båda, men var nog överens om att Cognacen i detta fall var att föredra. Cognacen var mycket len och smakrik. Armagnacen var lite rivigare men även den mycket god. Ser fram emot nästa gång jag får en anledning att hälla upp en skvätt av någon av dessa. 🙂

Cognac vs Armagnac

Lämna ett svar