Highland Park 1966

På festen passade jag på att prova en Highland Park från 1966 buteljerad av Duncan Taylor. Detta var visserligen enbart en miniatyrflaska, men ändå en så pass speciell miniatyrflaska att det är något att skriva om. 🙂

Whiskyn är buteljerad 2004 och alkoholstyrkan är 41.3%. (Antagligen så är det cask strength, men det står det inget om på flaskan. Alkoholangivelsen var handskriven på flaskan.)

När man bara öppnar den lilla flaska så sprider sig en angenäm doft av ek och läder. Smaken är komplex. Denna whisky är annorlunda jämfört med de andra äldre whisky jag nyligen smakat. Denna har precis som de en viss fruktighet, men i denna är det snarare apelsin än päron. Eklagringen är påtaglig, och det finns en viss sälta. Eftersmaken är ganska lång, och här är det främst lagringstonerna som ligger kvar i gommen.

Jag kan iallafall konstatera att jag gillar alla de olika varianter av långlagrade (35-37 åriga) whisky som jag nyligen provat. Jag hoppas givetvis att jag får tillfälle (och råd) att prova någon mer snart. 🙂

Highland Park 1966

Lämna ett svar