Glenmorangie Madeira Finish

Veronica har nu alla Glenmorangie med finish som säljs till rimligt pris. Det är Glenmorangie med port finish, med sherry finish, med burgundy finish och nu slutligen har hon skaffat en med madeira finish. (Flaskan köpt i England) Alla dessa är givetvis goda, men nu var det flaskan med madeira finish som öppnades och provsmakades. Glenmorangies destilleri ligger i norra Highlands.

Whiskyn har en fin, lite rödaktig färg. Doften på denna whisky är fyllig, och har sherrytoner (trots att det är madeira finish). Denna whisky har precis som de andra i serien fått en god smak av sin slutlagring. De är svårt att säga vilken som är bäst, då de alla är goda. Smaken är även den fyllig med sherrytoner. Eller snarare antagligen madeiratoner, men detta är för svårt för mig att känna skillnad på. Fyllig och god är whiskyn iallafall, och något som jag gärna dricker mera av. 🙂 Men jag dricker gärna mer av alla dessa Glenmorangie med finish.

Har man tur, så kan man få tag i små snygga smakkort när man köper dessa Glenmorangie i England. I Sverige har jag inte sett korten, mer än i Veronicas bokhylla.

Whiskyn finns att köpa på bolaget i beställningssortimentet. Den finns även på Loch Fyne Whiskies, med en lite bättre beskrivning än på bolaget. Där kan man även se de andra whisky som Glenmorangie gör.

Glenmorangie

2 reaktioner till “Glenmorangie Madeira Finish

Lämna ett svar