Coca-Cola Zero

Efter Coca-Colas stora reklamkampanj, så var man ju bara tvungen att prova om de lyckats skapa en sockerfri cola som inte smakade sötningsmedel.

Reklamkampanjerna har i huvudsak riktat sig till killar. Kanske deras PR avdelning kommit fram till att coca-cola light var för tjejig för killar att dricka, så de behövde en liknande produkt för killar? 😕

– Hade de ändrat receptet så att den hade noll smak av sötningsmedel samtidigt som den smakade cola? 😕

– Nej, det hade de inte lyckats med. 😐

Kolasmaken var okej, men den söt-beska smaken av konstgjort sötningsmedel var påtaglig, och dröjde sig kvar i munnen. Jag var tvungen att skölja bort smaken med lite apelsinjuice för att bli av med den. Coca-cola Zero är sötad med Aspartam och Acesulfam K medans Coca-Cola Light är (i Sverige) sötad med Sucralose. Läs om riskerna på wikipedia! 😯

Mer om denna cola och om de sötningsmedel som används kan man läsa om på fulcola.

Zero

Kommentera