Tomintoul 27

Då var det dax att prova en småflaska (5 cl) igen. Om man jämför storleken på flaskan med vårt kökskakel, så förstår man hur liten den är. Denna gång var det en 27-årig Tomintoul från Speyområdet.

Fördelen med småflaskor är att man får möjlighet att prova något som man annars inte skulle ha provat. Tomintoul är inte ett av de kändaste märkerna, och att då betala 51 Pund plus frakt (på LFW) skulle jag nog inte ha gjort. Men en 27 årig whisky tackar man ju inte nej till att prova (för en billig penning).

Doften och smaken på denna 27-åring var len, fruktig, smakrik och angenäm. Den påminde lite om de vällagrade Islay-whisky som jag tidigare druckit. Fast denna var nästan helt utan rök. Vill man ha en prisvärd, lite äldre whisky, så skulle man kunna välja denna. Jag dricker gärna denna whisky igen. Dessvärre var ju flaskan så liten, så att den tog slut… 🙁

På bolaget finns inte denna, men det finns en annan 30-årig Tomintoul, som är löjligt dyr. Men på Loch Fyne Whiskies kan man hitta den. Där har den dock en mycket underlig beskrivning, men jag antar att det inte skrämmer bort de som vet vad de vill ha.

Tomintoul

2 reaktioner till “Tomintoul 27

  1. Uppdatering kommer. Det har varit lite mycket att göra med flytten, men det ska nog snart ha ordnat sig. Jag har hunnit med några öl och whisky under denna tid och kommer förhoppningsvis snart ha tid att skriva om dessa.

Kommentera