Maker’s Mark

Jag har tidigare skrivit om min favoritbourbon i flera olika inlägg som handlat om något annat än den, men ännu inte skrivit ett som enbart handlar om denna dryck. Så nu var det hög tid att göra det. Maker’s Mark har nyligen återkommit till det ordinarie sortimentet på bolaget, och det tycker jag är bra. Som tur är så är den inte heller speciellt dyr. Andra bourbon i samma klass är betydligt dyrare.

Så nu på fredagskvällen tyckte jag att det passade att öppna denna flaska efter maten. (Vi hade grillat utskuren biff och det blev mycket bra.) Flaskan i sig är mycket snygg med sin rinniga vaxförslutning. Men innehållet är destå bättre. Denna boubon har en mycket fyllig, lite fruktig men samtidigt honungslen vaniljkaraktär. Den är helt enkelt toppen (för att vara en bourbon). Eftersmaken dröjer kvar, och man blir givetvis sugen på lite till… 🙂

Detta är en mycket bra bourbon. Notera även hur de stavar till whisky på denna flaska. Till skillnad från andra bourbon, så stavar de inte med ”ey”. 😕

På bolaget så hittar man den här.

Maker’s Mark

Lämna ett svar