Österbybruks herrgård

Till Wärdshuset Gammel Tammen vid Österbybruks herrgård åkte vi för att fira Veronicas födelsedag. Vi tog det erbjudande som man fick med DN-kortet.

I det första rummet vi fick som var ganska litet fanns ingen rullgardin och ett fönster gick inte att stänga. När vi påpekade det och sa vi ville byta rum fick vi höra att det varit så sen i julas. Nästa rum var lika litet, men fungerande och hade sjöutsikt. Det var länge sen det renoverades. Men vi fick vår halvflaska Champagne, och vi fick blommor jag betalat extra för var fina.

Gammel Tammen

Innan spökvandringen och maten tog vi en titt på omgivningarna. Omgivningarna var lite förfallna, och kärleks-stigen liknade mest Döda träsken från Sagan om ringen.

Österbybruks Herrgård

Döda Träsken

Spökvandringen innehöll en del intressant information om Österbybruks herrgård och de som bott där, (bl.a. Bruno Liljefors) men även en dålig spökhistoria och löjliga Halloween dekorationer i källaren.

Mat (och vin till det) var godkänt, men i mitt tycke inte någon större höjdare. Trots att vi med DN kortet ”sparade” 2000 kronor tycker jag att detta inte var riktigt prisvärt. Vi hade trevligt, men det berodde i huvudsak på sällskapet.

Lämna ett svar