Spontan afterwork

Sista dagen i veckan, och vädret är strålande och man känner för att sitta på en uteservering och dricka en kall öl. Så Johan, Adam och jag drar iväg för att hitta detta. I Kungsan var det fullt på Friday’s och på närliggande barer. Vi drar till Norrmalmstorg, där vi lyckas få ett bord i solen. Vi tar en Staropramen, och sen dyker Veronica upp.

Vi känner oss lite hungriga, så vi bestämmer oss för att gå till Man in the Moon, där vi käkar. Jag äter deras Biff Rydberg, (som är en sorterad lyxpytt) som var god. Till det drack jag en Indianviken som jag fortfarande tycker är en toppen öl. Efter maten tog jag en Blå Chimay som efterrätt. 🙂 De andra åt även de god mat och drack god öl, men jag överlåter till dem att berätta om det…

Sen tog vi en sväng förbi min lägenhet där jag bjöd på Rusty Nail, och sen gick vi hem till Adam, där han bjöd på andra goda drinkar. Tack för det Adam, de var goda! 🙂

Sen var det dags att gå hem så man orkar upp och planera morgondagens picknick.

2 reaktioner till “Spontan afterwork

 1. Måste ju givetvis fylla i vad jag drack åt och drack under kvällen!

  Man in the Moon, åt jag husets hamburgare som jag sköljde ned mer en Hoegaarden, tätt följt av en Breznak.

  Väl hemma hos mig dracks det Margaritas, Caphirinias, Bloody Marys och White Russians.

 2. På begäran kommer här mitt recept på margaritas. För en portion behövs:

  Friggs finkornigt havssalt
  5cl ljus tequila, t.ex. Sauza Blanco
  3cl triple sec, t.ex. Stiernan Eclair
  2cl sockerlag (eller efter smak)
  2 färska limefrukter
  is

  Dela en limefrukt på mitten. Skär ut en tunn skiva limefrukt ur en av halvorna som dekoration på glaset. Skär en par millimeter djup skåra i katen på en limehalva. Snurra ett upp- och nervänt margaritaglas genom skåran på limefrukten för att fukta kanten (att ej hålla glaset upp- och ner medför att limejuicen riskerar att rinna ner längs glaset vilket sedan ger en ojämn saltkant). Sänk och vrid det upp- och nedvända glaset i en tallrik med saltet tills en fin saltkant fastnat på glaset. Knacka av löst salt från glaset innan det vänds rätt. Lägg ett snitt genom halva limeskivan och trä den över kanten på glaset. Pressa all kvarvarande lime i en citruspress. Häll tequila, triple sec, sockerlag och limejuice i en shaker, fyll på med is och skaka tills blandningen är väl kyld. Häll upp i det limedekorerade glaset med saltkant.

Lämna ett svar