Chimay Bleue

Jag brukar inte skriva något om välkända ölsorter här (som Guinness, Staropramen och Chimay), men gör nu ett undantag. Anledningen till detta undantag är att jag köpte två Chimay glas så att vi skulle kunna dricka Blå Chimay hemma på samma sätt som ute på någon pub.

Ölen var kyld och hade förvarats stående, så bottensatsen fanns just i botten av flaskan. Jag hällde upp försiktigt, såsom de gör på pubar med kunnig personal, och sparade en slatt i botten. Ölen var precis lika god som om den hade serverats på Man in the Moon (som alltså är en pub med kunnig personal).

Mmmm, smaken av rostad malt och choklad var precis som vanligt mycket god. Blå Chimay är verkligen en höjdar-öl. 🙂 Vi hällde slutligen i bottensatsen med, för inget av denna goda öl får ju gå till spillo…

Glasen inköptes på Öl och VinMagasinet, som dessutom har en massa andra roliga glas och tillbehör.

Detta är som sagt var inte en ovanlig öl, och kan därför hittas på Bolaget.

Se även vad som skrivs på RateBeer.

Chimay Bleue

Lämna ett svar