Smaka på Stockholm

Vi gick givetvis ned till Kungsan, för att Smaka på Stockholm under några av de dagar som evenemanget pågick. I år fanns så kallade smakassietter som kostade 25 kronor. Detta innebar att vi hann med att prova många olika maträtter från olika restauranger.

Den 25 kronors rätt som vi gillade bäst var ”Grillat lamm med potatisgratäng, provensalesås och bönsallad” från Enskede Värdshus. Det är denna rätt som finns på bild till höger. Vi tog en Chianti (i plastmugg) till denna. Eftersom vi gillade denna bäst, så vinner den Berkas nyinstiftade webpris för bästa smaka på rätt. Vår motivering till utnämningen är att denna smakassiett var väl tilltagen och mycket god. Hurra för Enskede Värdshus! 🙂

Helstekt lamm och Chianti i plastmugg

Ett annan trevlig provning vi gjorde var när vi provade Champagne hos Fondberg. Till det åt vi jordgubbar. Den Champagne som Fondberg importerar kommer från Taittinger. Detta var givetvis mycket smarrigt, (men inte så billigt). Mums 🙂

Nu ser vi fram emot nästa års ”Smaka på Stockholm” och hoppas att övriga restauranger då kan komma upp i samma division som Enskede Värdshus.

Pris-06

Lämna ett svar