Glen Elgin 12

Då var det äntligen semester. 🙂 För att fira detta så började vi med att äta på den nyöppnade italienska restaurangenen ”La Strada” som ligger tvärs över gatan.

Sedan gick vi hem och öppnade ytterligare en av de ”hemliga” flaskorna med whisky som jag köpte i London. Den flaska vi valde ut var en 12-årig Glen Elgin som är en whisky från Spey området. En rolig sak med denna whisky är att jag har varit i staden Elgin. Jag var där när min far och jag spelade golf och besökte destillerier i Skottland. Men vi besökte inte destilleriet Glen Elgin, utan valde istället att besöka destilleriet Glen Moray, eftersom vi hade spelat på Moray Golf Club. (Karta)

Men idag när jag skulle fira semesterns början, så fick jag äntligen prova denna whisky. Whiskyn var gulaktig i färgen och doftade fruktigt. Smaken var en trevlig blandning av sherrytoner och en del tjärtorvsrökighet vars smak dröjer kvar i munnen ett litet tag.

För att ha något att jämföra med, så plockade jag fram min 12-åriga Macallan (som är en välkänd whisky ifrån samma område). Vi kunde genast se att Macallan hade en mörkare och rödare färg. Smaken på Macallen var kraftigare och mer komplex, men den saknade tjärtorvsrökigheten.

I jämförelsen tycker jag därför att Macallan vann, men Glen Elgin var ändå en mycket trevlig whisky. 🙂 Den 12-åriga Glen Elgin finns inte på bolaget, men det finns en del äldre och dyrare varianter. Men givetvis kan man hitta den på Loch Fyne Whiskies.

Glen Elgin 12

Lämna ett svar