Whiskyprovning

Det var min tur att ordna whiskyprovning med JDCMS. När deltagarna kom, bjöd jag på en rusty nail. Sen bjöd jag på texmex buffé med Corona öl till.

Efter maten bjöd jag på Blå Chimay och ölbadad ost från Chimay som efterrätt.

Sen började vi med provningen. Som vanligt var det blindprovning där 4 av deltagarnas whisky var med. Whisky nummer 1 och 2 var lite rökiga. Whisky nummer 3 var fruktig och den 4:e var lite salt. Att 1:an och 2:an var från Islay gissade de flesta. Whisky nummer 3 var mer svårplacerad, men några gissningar var faktiskt rätt. Whisky nummer 4 var en joker, så den gissade alla fel på.

I omröstningen vann nummer 2, en Ardbeg-10. Tvåa blev whisky nummer 1 som var en Laphroaig Quarter Cask. Trea blev whisky nummer 3 som var en Auchentoshan och sist kom whiskyn som heter Crown-99 och var från Thailand. Men det ska sägas att jag och de flesta andra faktiskt trodde att den var från Skottland.

Adam var den person som tog med en vinnande whiskyn, och för det fick han ett pris. En miniatyrflaska med Cu Dhub.

Hur som helst så var det en intressant provning där vi fick jämföra två rökiga favoriter med en fruktig lowlandswhisky. Även jokern var intressant, då den faktiskt lyckades lura oss.

Efter provningen så bjöd jag på en speciell whisky. En Bruichladdich från 1966. 🙂

Whiskyprovning

Lämna ett svar