Julbord på Blidan

Veronica och jag åt julbord på ångbåten Blidösund. Vi åkte på kvällsturen, så det var mörkt ute, men det fanns en hel del ljus att se i fönster och hamnar. Båten tog en tur ut i skärgården, men jag är inte säker på vart vi åkte.

När vi först kom ombord fick vi glögg. Kaptenen presenterade sig, och hon hette Veronica. Sen fick vi efter en liten väntan inta våra platser. Det fanns massor med gott på julbodet. Vi åt sill, lax och ål i olika former och smaker. Sen korvar, skinka och en massa annat kallskuret. Sen varmrätt som köttbullar, prinskorv och jansson m.m. Slutligen åt vi ost och sen godis. Vi blev proppmätta och mycket nöjda för det var mycket gott.

Till maten drack vi Nisse, och det var en trevlig julöl. Vi tog var sin nubbe. Jag tog Nils Oscars Julaquavit. Den hade lite malörtsbeska och var god till sillen. Veronica tog båtens hemkryddade, och även den var bra. 🙂

Blidans Julbord

Lämna ett svar