Nøgne Ø God Jul – Julölstest

Då var det dags för den första julölstesten i år på denna blog. Givetvis har jag redan hunnit med några andra julöl som t.ex årets variant av Mysingen, men den skrev jag ju om i fjol.

Så jag skaffade mig en Nøgne Ø God Jul på bolaget eftersom jag hade hört bra saker om denna öl. Jag är glad att jag köpte denna öl. Den var mycket smakrik, med choklad och plommon toner. Den påminde både om stout och belgisk klosteröl, och den hade ett mycket fint skum. Precis som de belgiska klosterölen, så var den mycket stark, 8.5%. Ytterligare en likhet var att den hade en bottensats. Det här var en julöl som får högsta poäng av mig. 🙂

Man kan även titta vad som skrivits om denna öl på RateBeer.

Ölen finns i Bolagets ordinarie (men tillfälliga) sortiment. Se till att Du hinner köpa på Dig några innan de tar slut!

Om en test av andra julöl kan man läsa på whiskyguiden.se.

Nøgne Ø God Jul

Lämna ett svar