Julbord på Blidan

Även i år åkte Veronica och jag en tur med ångbåten Blidösund och åt julbord. (Vi gjorde samma sak i fjol.) Denna gång åkte vi vid lunchtid, så att vi fick se lite av skärgården.

När vi kom ombord fick vi glögg. Sen presenterade sig kaptenen. Sen fick vi en kort instruktion om julbordet av personalen, och sen fick vi gå och sätta oss till bords. Till maten drack vi Nisse. Vi tog även var sin nubbe. Veronica tog båtens hemkryddade, och jag tog Reimersholms Julsnaps med armagnac. Den var god. 🙂

På julbordet fanns massor med mat. Jag provade alla sillsorter, och jag gillade skärgårdssillen bäst. Jag tog både rundrökt och flatrökt ål. Jag gillade den rundrökta bäst. Sen åt vi flera varianter av lax, gäddterrin, ägg med löjrom, diverse kallskuret, inklusive skinka, och en del varm mat och ost. Tillslut var vi jättemätta, men anföll godis/efterrätts bordet ändå. Blidösund har verkligen ett toppen julbord i trevlig miljö. 🙂

Sill Skinka Godis

När vi kom iland, gick vi upp till julmarknaden i gamla stan. Det var trevligt. Där köpte vi bl.a. lite kryddor som vi kanske behöver.

Lämna ett svar