Clynelish-1991 Distillers Edition

Först nu provar jag en av de whiskys som jag köpte den 1:a mars i år. Det tog tid, men det har varit så mycket annnat att göra.

Vi provade alltså den Clynelish, Distillers Edition från 91, som jag då köpte. Detta är en whisky med mycket sherrytoner och mycket smak. Jag gillar denna whisky. Den kommer antagligen gå åt alldeles för fort, nu när den är öppnad… 🙂

Clynlish ägs av Diageo och är en av de nya ”classic malts” som de har. Det är antagligen därför som den (precis som andra whiskys från Diageo) även finns i en distillers edition variant. Jag är givetvis lite skeptisk till sådana marknadsföringstrix, men jag tycker faktiskt att man här har lyckats skapa en ännu intressantare Clynelish. Ett annat lustigt marknadsföringstrix är de guldstämplar som deras distillers edition har.

Marknadsföringstrix eller ej, så är detta en god whisky. Trist att den numera är slut på bolaget.

Men man kan hitta den på Loch Fyne Whiskies, där den dock fått en lite underlig beskrivning. 😉

Clynelish-1991 Distillers Edition

Lämna ett svar