Maze

Givetvis så ville vi äta gott när vi var i London, så på kvällen tog vi en taxi till Gordon Ramsays restaurang Maze, som har en stjärna i Guide Michelin.

Vi valde att äta kockens meny med sju rätter (tre förrätter, fisk, kött och två efterrätter). Till det tog vi sommelierns förslag på viner.

Den första förrätten var en skummig soppa på jordärtskocka med vildand, den andra sairassost (getost?) med rötbetor och den tredje gåslever. Jag gillade konsistensen i rödbetorna tillsammans med osten. Veronica gillade gåslevern bäst. Till detta drack vi ett vin från Alsace.

Som fisk valde jag daurade royale (en braxfisk, på svenska guldpagell?) medans Veronica valde hälleflundra med serrano. Till det drack vi en vit Bourgogne.

Sen fick vi lammkotlett och lammskuldra och lök på 5 olika sätt. Till det drack jag ett rött austrarliensiskt vin i Bordeau stil och Veronica fick ett rött spanskt vin.

Den första efterrätterna var en liten tiramisu, och den andra en mousse med nötter. Jag vet inte riktigt vad det var för mousse, men den finns med på bild nedan. Båda var goda och till det drack vi ett tokajvin. Det vinet och efterrätterna passade mycket bra ihop. 🙂

Vi tyckte att allting var mycket gott och att stället var jättetrevligt, så vi bestämde oss för att hänga kvar ett tag i baren. Där drack Veronica två lyxiga tequila drinkar, Mexican Sailor och A-Mazing Margarita. Jag drack en 15-årig Yamazaki och en Woodford Reserve.

Maze var verkligen ett toppenställe! Ta Dig dit om Du har möjlighet att göra det! Det enda som man möjligen kunde klaga på var att servicen var för snabb.

Sairass Beetroots Dessert 2 Maze Bar

Några andra som bloggat om Maze:

En reaktion till “Maze

  1. Vilken måltid! Det är tydligt att det engelska köket nått en bra nivå med väl utbildade kockar. Jag kommer ihåg när det enda som gick att äta i London var Angus oxfilé eller möjligtvis en Dover sjötunga. Vinerna var förr inget att skryta om.
    Men London hade ändå en massa atmosfär med bra teatrar och shopping.
    Pappa

Lämna ett svar