Glenmorangie Quinta Ruban

En av de två whisky som Veronica köpte var en Glenmorangie Quinta Ruban. Vi gillade de tidigare varianterna av olika finish som Glenmorangie gjort. Givetvis var vi nyfikna på vad Moët Hennessy – Louis Vuitton som är de nya ägarna hittat på. Fungerar fortfarande denna whisky, eller har de gjort om den till en fransk handväska… 😕

Quinta Ruban ska motsvara den tidigare Port Finishen. Det är dock vissa synliga skilllnader. Förpackningen (som inte längre är ett rör) informerar oss om att Quinta Ruban är inte kylfiltrerad, och att den är 46%-ig. Detta får den att framstå som modernare än sin föregångare.

När vi provar så gillar vi den. Whiskyn doftar gott och smaken är rund och fyllig med sherrykaraktär (eller portkaraktär), och eftersmaken hänger kvar ett tag. Personligen tycker jag att denna whisky är bättre än sin föregångare. Men givetvis tycker jag att namnet är en aning fjantigt och att deras websida är tramsig, men vad gör det när innehållet i flaskan är bättre? 🙂

Alla håller dock inte med. Bloggen The DropRocket föredrar den tidigare versionen.

På bolaget hittas denna whisky på beställningssortimentet. Den finns även på Loch Fyne Whiskies, med en lite lustig beskrivning. 😐

Glenmorangie Quinta Ruban

3 reaktioner till “Glenmorangie Quinta Ruban

  1. Quinta Ruban är helt OK, tycker jag. Jag testade också Nectar d’Or för lite sedan. Den är lagrad på sauternesfat och gillar man fruktiga, blommiga smaker är den fantastisk!

  2. Pojkvännen kom hem med den där och jag tänkte ”wow, spännande…” men så är det ju bara Glenmorangie som bytt namn på sin gamla Port Wood Finish. Fast helt klart en schysst marknadsföring. Och whiskyn var en av de första jag förälskade mig i, så jag köper hela konkarongen!

    Förresten, har du själv provat vinguiden.com’s beställningsgrej på nätet? Andra bra tips att dela med dig?

  3. Lite olika var de ju, och jag tycker den nya varianten var bättre. Jag återkommer såsmåningom med ett inlägg om Nectar d’Or, så får ni se vad jag tycker om den dyraste av de nya sorterna…

    Har inte provat vinguiden ännu. Hoppas jag hinner med det och även hinner med att posta lite av min backlog snart.

Lämna ett svar