Midleton Very Rare (2005)

St. Patrick’s Day var vi konstigt nog inte på Dubliner såsom vi brukar vara. Vi var hemma. Det var enklare så nu när man bor ute på landet.

Vi firade med att äta en irish stew (som blev mycket bra), och med att dricka en Guinness till det. Sen tyckte jag att det var dags att öppna min Midleton. En bättre ursäkt än att fira vår första St. Patrick’s Day tillsammans i vårt nya hus kan vi väl knappast få.

Midleton Very Rare är en irländsk lyxblended. Den kom i en fin trälåda, som dessutom innehöll en speciell inbjudan till Jameson Museet i Dublin. Whiskeyn doftade gott och fruktigt. Den smakade ungefär som jag tycker att Jameson gör (d.v.s. lite apelsin och vanilj) fast mycket kraftigare. Här märktes det att de hade ansträngt sig med denna whiskey, och inte bara med förpackningen. Eftersmaken dröjde kvar ett tag. Precis som de flesta irländska whiskey så var denna whiskey inte rökig alls. Att denna whiskey har årgången 2005 betyder inte att den gjordes då, utan att den tappades då.

Jag tycker att denna whiskey var god, och att det är kul att ha en sådan här flaska i min samling, men egentligen så är den inte prisvård. Jag kommer att njuta av denna flaska, men jag kommer knappast att köpa en till.

Denna whiskey (fast en senare årgång) kan hittas på bolaget.

Midleton Very Rare

Lämna ett svar